Zapečená zelenina v parmezánovo-rajčatové omáčce

20d

Zapečená zelenina v parmezánovo-rajčatové omáčce

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček

Ingredience

  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 4 velké brambory
  • 3 velká rajčata
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 ml loupaných rajčat v rajčatové omáčce (v plechovce)
  • 100 g ementálu
  • 100 g parmezánu
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravíme si kulatou zapékací mísu a její dno vymažeme 1 lžící olivového oleje.
  2. Zeleninu klademe dokola a střídáme druhy. Uprostřed zapékací mísy nám zbyde místo.
  3. Zeleninu, která nám zůstala, pokrájíme na malé kousky a promícháme. Dáme ji do středu mísy.
  4. Vše lehce osolíme a opepříme a pokapeme zbytkem oleje.
  5. Pečeme v předehřáté troubě 200 °C 15 minut.
  6. Loupaná rajčata v misce smícháme s nastrouhaným ementálem a ½ nastrouhaného parmezánu.
  7. Vyndáme mísu z trouby a směs rajčat a sýrů nalijeme na zeleninu. Pečeme dál 20 minut, opět vyndáme a posypeme zbylým parmezánem a dopékáme do zezlátnutí, max. 10 minut.
  8. Podáváme jako hlavní chod třeba se sýrem Cottage nebo jako přílohu k masu.

Získejte zdarma 5 tipů

pro prevenci osteoporózy

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin

Odesláním souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin