Zapečená vejce se slaninou a parmezánem

14m

Zapečená vejce se slaninou a parmezánem

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček

Ingredience

  • 5 vajec
  • sůl a pepř
  • 120 g slaniny
  • 40 g ementálu
  • 80 g parmezánu
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 4 kolečka cukety 2 cm široká
  • 8 cherry rajčátek
  • 1 lžíce pažitky

Postup přípravy

  1. Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme slaninu a ementál nakrájené na kostičky.
  2. Vmícháme ½ nastrouhaného parmezánu.
  3. Připravíme si malé zapékací misky a vymažeme je olejem.
  4. Na dno každé misky dáme kolečko cukety a rozpůlená 2 rajčátka.
  5. Zalijeme směsí vajec, slaniny a sýrů. Pečeme v předehřáté troubě 180 °C 15 minut.
  6. Vyndáme posypeme zbylým parmezánem a dopékáme ještě pár minut, do zezlátnutí sýra.

Získejte zdarma 5 tipů

pro prevenci osteoporózy

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin

Odesláním souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin