Těstoviny s tuňákem a mozzarellou

Snímek obrazovky 2019-05-02 v 15.39.03

Těstoviny s tuňákem a mozzarellou

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček

Ingredience

  • 5 lžic olivového oleje
  • 200 g čerstvého steaku tuňáka
  • 200 g těstovin penne
  • 200 ml sekaných rajčat v rajčatové omáčce (v plechovce)
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 10 ks cherry rajčátek
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 200 g čerstvé mozzarelly
  • 20 g parmezánu
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na skus. Jarní cibulku zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme na minutku česnek nakrájený na tenké plátky.
  2. Zalijeme nasekanými rajčaty s lístky bazalky a společně prohřejeme. Vmícháme uvařené těstoviny a lehce osolíme a opepříme.
  3. Steak z tuňáka potřeme lehce olejem a na rozehřáté pánvi opečeme dle vlastní volby. Lehce osolíme a opepříme. Rozdělíme jej pomoc vidličky na větší kousky.
  4. Do talíře nandáme těstoviny, přidáme mozzarellu natrhanou na větší kousky, tuňáka, bazalku a postrouháme parmezánem.

Získejte zdarma 5 tipů

pro prevenci osteoporózy

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin

Odesláním souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin