Podmáslová bábovka

8

Podmáslová bábovka

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček

Ingredience

  • 3 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 ml podmáslí
  • 100 g másla
  • 100 g mandlové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g rozinek

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme se špetkou soli pevný sníh.
  2. Žloutky utřeme s máslem dohladka. Přidáme podmáslí, rozpuštěné vychladlé máslo a důkladně
    zamícháme.
  3. Prášek do pečiva smícháme s moukami a vmícháme do těsta. Přidáme vanilkový extrakt a rozinky.
  4. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané
    moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C max. 40 minut – záleží na materiálů a
    velikosti formy.

Získejte zdarma 5 tipů

pro prevenci osteoporózy

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin

Odesláním souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin