Cibulačka s čedarovými zápeky

13q

Cibulačka s čedarovými zápeky

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček

Ingredience

  • 1 kg cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 dcl bílého vína
  • sůl a pepř
  • 1 větší bageta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky sýru čedar
  • 3 lžíce čerstvého kozího sýra
  • 2 lžíce čerstvé pažitky

Postup přípravy

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Orestujeme ji dozlatova na másle.
  2. Zalijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí.
  3. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, dáme na plech s pečicím papírem a pokapeme olejem.
  4. Na bagetu dáme plátky čedaru a kousky kozího sýra.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C do lehkého roztečení a zezlátnutí sýrů.
  6. Polévku podáváme se sýrovými zápeky a nadrobno nakrájenou čerstvou pažitkou.

Získejte zdarma 5 tipů

pro prevenci osteoporózy

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin

Odesláním souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin