Budhova miska s krevetami a tofu

2e

Budhova miska s krevetami a tofu

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček

Ingredience

  • 2 porce vařené jasmínové rýže
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 100 g koktejlových krevet
  • 3 lžíce chilli sweet omáčky
  • 100 g tofu
  • 5 lžic teriyaki omáčky
  • 2 vejce
  • 50 g edamame fazolí
  • 50 g vařené brokolice
  • 50 g syrové mrkve na nudličky
  • 2 hrsti arašídů
  • 2 hrsti mořských řas
  • 2 hrsti čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. Připravíme jednotlivé částí misky:
  2. Krevety opražíme na oleji, přidáme chilli omáčku a lehce spolu prohřejeme.
  3. Tofu zbavíme přebytečné vody, nakrájíme na kostky a v misce zalijeme teriyaki omáčkou, promícháme. Opečeme na pánvi pár minut do zezlátnutí, kostky se budou lehce lepit.
  4. Vajíčka si uvaříme skoro natvrdo, schladíme a oloupeme.
  5. Edamame fazole vaříme v osolené vodě 5 minut, zprudka zchladíme vodou a vyloupeme.
  6. Brokolici rozdělíme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě pár minut, nevaříme do úplného
    změknutí.
  7. Do hlubšího talíře nebo misky dáme jako základ rýži a přidáváme ostatní ingredience – krevety, tofu,
    vejce, fazole, brokolici, mrkev, arašídy a koriandr.

Získejte zdarma 5 tipů

pro prevenci osteoporózy

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin

Odesláním souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Infografika

Užitečný pomocník pro nákup potravin